8,8!

Een betere ondersteuning voor uw rug

Een lattenbodem is simpel gezegd een (meestal) houten raamwerk met daarop een aantal in de breedte liggende latten die bevestigd zijn op de lengtebalken van het raamwerk. Er is een grote diversiteit in hoeveelheid latten, verend vermogen van de lat zelf en de gebruikte methode om de lat op het frame te monteren.

Er zijn bodems waarvan de latten tussen de lengtebalken zijn gemonteerd, die bieden geen vering anders dan van de lat zelf.
Bij andere bodems ontstaat er meer vering omdat de latten boven de dwarsbalken zijn gemonteerd met een rubber, dat geeft ook geen storende rand in het midden.
Sommige lattenbodems zijn handmatig aan te passen aan de vormen van het lichaam, de betere bodems doen dat automatisch, ook als u gaat verliggen. Een voorbeeld daarvan is de Bridge technology die te vinden is in de lattenbodems van Swissflex. Met een veerweg tot 8cm in de schouderzone is die onvergelijkbaar met andere bodems. Let wel, dat hoeft niet te betekenen dat het voor u de meest geschikte bodem is. Het komt regelmatig voor dat deze bodem, ondanks of juist vanwege zijn enorme mogelijkeden tot 'diepgang' wordt afgeraden en een met de hand instelbare bodem beter past, dat kan ook afhangen van uw budget.
Ook hier geldt: de juiste voorlichting leidt tot een weloverwogen keuze.

Alle lattenbodems zijn leverbaar in vlak, handverstelbaar en elektrisch verstelbaar (2, 3 of 4 motoren)

Een greep uit het aanbod:
o Swissflex Bridge technologie, past automatisch aan
o Swissflex Uni-20 Synchroontechnologie, voor de wat zwaardere medemens
o Silhouet van Ultima,  persoonlijk instelbaar, met dubbele beuken latten
o WL28  Limoss en Octo, te personaliseren handinstelbaar
o Standaard lattenbodem van diverse merken, de goedkopere variant