8,8!

matrassen met stalen veren

 In de categorie stalen veren is een onderscheid te maken naar twee type veren:

  • Bonell veren, dat is een veertype dat u kent uit de oudere autostoelen, bankstellen. Deze veer is onder en boven met alle naastliggende veren verbonden en zorgt daarom bij belasting voor een glooiende verdeling. Minder geschikt voor bedden dus, waar juist verschillende steun in een matras gewenst is. De matrassen zijn zeer stevig en die van een groots Zweeds woonwarenhuis scoren steeds goed, maar dat is omdat de Consumentenbond met machines test. De Bonellverenkern is NIET geschikt op verstelbare bodems, kortom een type matras dat steeds meer uit de gratie geraakt.
     
  • Pocketveren, dit zijn stalen veren die in een zakje worden gestopt en die zakjes worden halverwege de hoogte met elkaar verlijmd. Daardoor is een pocketveer veel beter in staat om te regageren op de belasting zonder daarbij een heleboel veren rondom mee te trekken, uitermate geschikt voor de ondersteuning van het lichaam in ruste. Koeler dan schuimmatrassen.
    Ook hierin zijn vele kwaliteiten op de markt, voornamelijk afhankelijk van de afwerking.

De pocketveer wordt aangeduid in het aantal slagen (hoogte), draaddikte, aantal per vierkante meter en eventueel mini- of micropocketveren, die veel dunner zijn in doorsnede en daarom veel meer veren per vierkante meter tellen.

Er zijn heel veel aanbieders van pocketveren en variëren voornamelijk in de gebruikte materialen en het aantal veren per vierkante meter. De prijs van de matrashoes en de afdeklaag op het verenpakket zijn voor een groot deel bepalend voor het totale comfort van de matras en ook grotendeels prijsbepalend. Let daarop bij uw zoektocht.

Sommige aanbieders ontwikkelen hun eigen veersysteem, waarvan er enkele zich bewezen hebben en andere het bed onnodig duur maken.

 

 

 

Links de pocketveren kern en rechts die met Bonell veren.