8,8!

Boxspring bodem(s) als basis voor uw nieuwe bed

“Boxspring” is een samenvoeging van de Engelse woorden box (bak) en spring ((stalen) veer).
Eenvoudig weergegeven: een bak met veren. Dat is niet helemaal correct, want de boxspringbodem met veren heeft langs de veren geen 'wand' zoals bij een doos of bak. Er zijn wel aanbieders van 'boxsprings' waarin geen veer te vinden is en het optisch enkel lijkt op een boxspringbodem.
Dan is er sprake van een 'aangeklede pallet' of een beklede kist met een dun laagje schuim. De prijs is in dit geval een graadmeter voor de kwaliteit.

Boxspring is de naam voor de bodem, maar wordt tegenwoordig vaak gebruikt voor een hele set van bodem, matras, poten, hoofdbord en eventueel een topper. Dat kan behoorlijk verwarrend klinken, maar bij een advies gaan we altijd uit van de boxspringbodem en kiest u vrijelijk zelf de samenstelling die het best bij u past. Dat kunnen verschillende merken bodems en matrassen betreffen. Om het ligcomfort te verhogen en u meer ruimte te geven voor de schouder, zijn er boxen in het assortiment die met speciale voorzieningen daarvoor leverbaar zijn. (Aya en de Profielbox van Ultima).

Boxsprings zijn meestal leverbaar in vlak of elektrisch verstelbaar (2-motorig). De dikte van de bodem maakt het gebruik van meerdere motoren zinloos. Er zijn een paar merken die wel die keuze bieden, maar dan zijn de bodems meestal wat minder dik.

In de vlakke uitvoering zijn er ook moeglijkheden om de twee kernen tegen elkaar te schuiven en daar 1 hoes overheen te trekken, zodat de bodem als 1 geheel oogt en niet kan verschuiven (Ultima).

Naast de standaard boxspringbodems (tussen 19 en 30cm) zijn er ook dunnere varianten leverbaar, zodat de set niet zo pompeus oogt en de instap voor veel mensen wat vriendelijker wordt (Ultima en Kreamat).

De set wordt gecompleteerd met een set poten en een hoofdbord naar keuze.